Duplán csillant

2016.09.16, 12:59 Kajak-kenu
Villámrajt a brandeburgi maratoni kajak-kenu világbajnokságon! Pupp Noémi az ifi lányok, míg Kiszli Vanda a 23 éven alattiak egyéni versenyében mutatta meg a hátát a világnak! És még nincs vége!

 

A mai nappal megkezdődött az ifjúsági, U23-as és felnőtt maratoni kajak-kenu világbajnokság Brandenburgban. Paksról két kajakos, Pupp Noémi és Kiszli Vanda, valamint a kenus Koleszár Zoltán utazott ki a németországi regattára. Az első nap mindkét női versenyzőnk tiszteletére eljátszották a Himnuszt, nem akadt- e napon gyorsabb náluk a földkerekségen!

Pupp Noémi kezdte a világbajnokságot, az ifi lányok 18,3 kilométeres távját végig kontrollálva, taktikus versenyzéssel, az utolsó futásnál leszakítva ellenfeleit, 50 méteres előnnyel ért célba.  Noémi ezzel a diadallal idei második világbajnoki aranyát nyerte, júliusban 500 négyesben is a csúcsra ért.

Nem sokkal Noémi befutója után rajtolt el Kiszli Vanda az U23-as hölgyek mezőnyében. Többszörös világ- és Európa-bajnokhoz méltóan, rendkívül magabiztosan teljesítette a 22,2 kilométert, esélyt sem hagyva ellenfeleinek nyerte meg élete utolsó U23-as világbajnoki aranyát, jövőre ugyanis már 24 éves lesz Vanda. A felnőttek között az idei Európa-bajnoki ezüst után Brandenburgban is bizonyítani szeretne, holnap rajthoz áll, hogy minél gyorsabban letudja a 26,1 kilométert.

Koleszár Zoltán vasárnap teszi vízre a hajóját, a kenu kettesek között törnek az élre az újpesti Dóri Bencével. Zoli tavaly az ifik között szerzett aranyat, most ezt a felnőttek között szeretné megismételni.

„Nagyon jól mentek a lányok, magabiztosan álltak oda és futam közben sem bizonytalanodtak el. Az utolsó futószakasznál biztosították be a győzelmüket, így a legvégén már nem is kellett agyonizgulni magunkat.”- mondta a futam után egyöntetűen Meczker András és Bedecs Ferenc edzők, akik elkísérték a sportolókat a világbajnokságra.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%