Csúszós arany

2019.07.29, 15:30 Kajak-kenu
A franciaországi Decize-ben rendezték meg a kajak-kenu maratoni specialistáinak Európa-bajnokságát, ahol Kiszli Vanda világbajnoki címvédőhöz méltó módon zsebelte be az aranyérmet.

Vanda két számban, egy rövid körös versenyen, illetve a normál maratoni távon, ahol tavaly világbajnoki címet szerzett képviselte a magyar színeket a klímaváltozás hatásait remekül szemléltető (első két nap 42 fok, majd 20 fok szakadó esővel) francia Decizeben. A rövidebb versenyen annyi minden történt Vandával, mint az előző években még nem, de remek ráhangolódásnak bizonyult a „valódi” távra:

„Magamhoz képest elég gyorsnak éreztem, azonban az utolsó kiszállásnál, ahogy emeltem ki a hajót a vízből, kicsúszott a kezemből, visszaesett félig a stégre és úgy csúszott be a vízbe, hogy nem értem el, be kellett érte ugranom: ezzel le is szakadtam az élbolyról. Nem csak a kezem csúszott, hanem a stég is, így amikor futottam lefelé a beszálláshoz dobtam egy hatalmas hátast is, ha az előző incidens nem lett volna elég a bénázásból, így ezekkel együtt véve sikerült a negyedik helyen beeveznem a célba, természetesen elégedetlenül! De úgy voltam vele, hogy ez egy bemelegítésnek jó volt.”

A 26 kilométer előtt pontosan tudta, hogy mire számíthat, így ott nem is történt semmi váratlan, kontrollálta a futamot és az utolsó fordulónál robbantva magabiztosan szerezte meg az Európa-bajnoki aranyérmet.

„Nagyon élveztem, szerintem mindent jól csináltam, mindent meg tudtam oldani, kontrollálni tudtam a versenyzésemet! Ha lehet azt mondani, tökéletes verseny volt! Végig együtt haladtunk hol hárman, hol négyen, viszont az utolsó kiszállásra már csak ketten mentünk rá a másik magyar lánnyal, Czéllai-Vörös Zsófival. Egyikünk sem futott el a másiktól, nekem picit lassabb volt a beszállásom, így egy kicsit ellépett tőlem, de még forduló előtt utol tudtam érni és elé is mentem. Forduló után pedig volt egy iramváltásom és a finisre már egyedül mentem rá. Kicsit kiengesztelt ez az eredmény a rövid koros hibáim után, de remélem legközelebb ott is minden jól alakul és sikerül majd megmutatnom, hogy akár még azon is jó lehetek!”- zárt máris egy újabb célkitűzéssel Vanda.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%