Cseh tapasztalat

2016.05.30, 18:59 Kajak-kenu
A csehországi Racice adott helyet a kajak-kenusok idei második világkupájának, ahol az ASE-t ezúttal Somorácz Tamás képviselte. A világbajnoki bronzérmes kajakos 1000 méteren párosban és 500 méteren egyesben is negyedik helyen finiselt.

 

A kajak-kenus mezőnynek már nem sok lehetősége van az olimpia előtt megmérettetnie magát, a jövő heti montemori világkupa után már csak az Európa-bajnokság van hátra. Éppen ezért rendkívül erős mezőny gyűlt össze Racicében, elő- és középfutamok sorát kellett teljesítenie annak a 9 hajónak, amelyeket a döntőben rajthoz szólítottak.

Paksról ezúttal Somorácz Tamás utazott ki Csehországba. A 24 éves kajakos Gacsal Ákossal versenyez idén, és az első hazai válogató után nemzetközi mezőnyben is kipróbálták magukat.

„Bár világbajnoki erősségű mezőnyben versenyeztek, meglepetést tudtak okozni az elitnek. Nyolcszázig az élen voltak, szépen bevállalták az iramot, bátrak voltak, már csak a végén kell javítaniuk egy kicsit. Látszik, hogy jó úton járnak” – fogalmazott Hüttner Csaba, az utánpótlás korosztály vezetőedzője.

Sominak másnap 500 egyesben is jelenése volt, a hat előfutamból, ami körülbelül 50 versenyzőt jelent, került tovább a középfutamba, majd onnan a legjobb 9 közé. Nem ijedt meg a feladattól, nekiment a távnak és végül itt is negyedik lett.

„Ismét bátran versenyzett, nagyon tetszik a magabiztossága, az, hogy a legjobbak között is fel meri vállalni, amit tud.” – mondta Hüttner Csaba.

„Jókat versenyeztünk hétvégén, tapasztalatszerzésnek és gyakorlásnak is tökéletesek voltak ezek a futamok. Edzésből jöttünk, ez 1000 párosban érződött is, elfogytunk a végére, de ettől függetlenül nem vagyok elégedetlen. Egyesben az előfutam volt az első 500 pályám az idén, szóval a negyedik hely ebben a mezőnyben biztató a válogató előtt.”- értékelte Somorácz Tamás a hétvégét.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%