Család és siker, avagy családi siker

2022.01.24, 23:15 Kajak-kenu
Kiszli Vanda 2021-es éve több szempontból is rendkívüli volt: összeházasodott vőlegényével, majd 2 vb-aranyat nyert maratoni kajakban. Ez utóbbi eredménye az is, hogy első ASE-sként felkerült a neve a Magyar Kajak-Kenu Szövetség márványtáblájára, mint Örökös Bajnok- ez azoknak adatik meg, akik olimpiát nyertek vagy legalább 5 világbajnoki címet szereztek: Vandának az eddigi utolsó volt a hatodik…

Hogy érzed most magad?

Kettős érzéseim vannak mostanában, egyelőre én sem tudom eldönteni, hogy melyik érzés az erősebb. Néha azt érzem, hogy már ideje lenne egy pihenősebb hétnek, néha pedig úgy vagyok vele, hogy nyomjuk, csináljuk, bármeddig bírom. Mentálisan is pont ugyanez van, bár ott talán kicsit erősebb vagyok, és mivel nagyon motivált vagyok az idei évre nézve, talán mentálisan jobban is érzem magam!

 

Felkerült a neved MKKSZ márványtáblájára-mit jelent ez Neked? Az elismerések adnak plusz lendületet?

Természetesen az embernek mindig jól esnek az elismerések, amikor díjazzák az egész éves vagy épp sok éves munkáját! Idén is én lehettem az év maratoni női kajakosa, de ez már csak hab volt a tortára a márványtáblára felkerülés mellett! Elképesztő, hogy maratonista létemre én is ott lehetek a sokszoros világbajnok és olimpiai bajnokok között! Ezt eddig nem sok maratonistának sikerült elérnie! De most ezzel úgy érzem, hogy jött egy kisebb fajta nyomás is, amit szerintem csak én pakolgatok magamra mindig...Valószínű a szövetség, edzők részéről is van egyfajta elvárás minden évben, de szerintem a legnagyobb elvárást magammal szemben állítom fel évről évre!

Budapesten élsz és készülsz- mit jelent Neked az ASE, az a közösség, ami Pakson van?

Nagyon szeretem Paksot és az ASE-t is! Nekem az az otthonom, ott nőttem fel, amikor csak tehetem, megyek haza! Van, hogy otthon edzek néha, akkor mindig elcsodálkozom, hogy mennyi új arc van, viszont azt is nagyon jó látni, hogy amikor én elkerültem Paksról, az akkori “kicsik” már nem is annyira kicsik, és nagyon is keményen dolgoznak, és nagyon szép eredményeket érnek el! Kicsit magamat/magunkat látom bennük, csak pár évvel korábbról. Az egyesület mindenben támogat, segít, bíztat, amiben csak tud.

 

Tavaly házasodtatok össze a pároddal: tervezitek a közeljövőben, hogy bővítitek a családot?

Már sokszor rájöttem, hogy a férjem nélkül még nehezebb lenne ez a sportolói élet. Nagyon hálás vagyok neki, hogy támogat, biztat és segít, amiben csak tud. Nekem az idei év a legfontosabb a versenyzés terén, nagyon szeretnék kijutni a világjátékokra, de természetesen utána gondolkozunk a család bővítésén is! De nem szeretném, hogy ez a karrierem végét jelentse, egyelőre úgy tervezem, hogy utána szeretnék visszatérni az aktív, versenyszerű sporthoz! Aztán majd meglátjuk, hogy hogy alakulnak a dolgok…


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%