Célkeresztben Rio

2016.03.10, 10:20 Kajak-kenu
Boros Gergely félidőnél jár, már ami a dél-afrikai edzőtáborát illeti. Az ASE világ-és Európa-bajnok kajakosa az egyes alapozás után már a csapathajós felkészülést is megkezdte. Azonban nem csak a sportról szól ez a 7 hét, ugyanis fegyverek is villantak az afrikai melegben.


 

Február közepe óta a jól bevált dél-afrikai helyszínen készül Boros Gergely az idei válogatókra, amelynek csúcsa az augusztusi, Rio de Janeiroban megrendezendő olimpiai lesz. A hazai hidegből a jó klímájú, kiszámítható hőmérsékletű országba már hetedik alkalommal tette át Geri a székhelyét, ahol sima vízfelület és megfelelő minőségű hajók biztosítják az első párszáz kilométer megszerzését.

Az eddigi, egyesben elvégzett edzések után a napokban négyesben is összeültek Hűvös Viktor tanítványai.

„Napi 30 kilométert teszünk be a zsákba, eddig minden a tervek szerint alakult. Négyesben is megtettük az első kilométereket, egyesben is hasonló kétezreket kajakoztunk, szóval bizakodó vagyok az idei évet illetően, habár még rengeteg munka vár ránk. Már nem tud meglepetéssel szolgálni a környezet, ezért is szeretem itt kezdeni a vízi munkát. Az utóbbi napokban kaptunk egy kis frissítő esőt, ami így félidőben fel is rázta kicsit a csapatot.”

A munkán túl a feltöltődésre, regenerációra is nagy hangsúlyt kell fektetni, ami Dél-Afrikában sem maradhat el: hétvégente kirándulni mennek a fiúk, ám az ezen a vidéken népszerű golfot is kipróbálták és quaddal is járták a környéket. Ugyan a középpontban az olimpia van, ám egy helyi ismerős révén egy lőtéren a céltáblára is lőhettek a kajakosok.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%