Boros Gergely elsősége

2015.07.19, 14:51 Kajak-kenu
Csütörtökön megkezdődött az utolsó válogató a kajak-kenusok kvalifikációs világbajnokságára. Az ASE-s Boros Gergely új párjával, Nádas Bencével kajak kettes 1000 méteren megnyerte a versenyt, ezzel övék a lehetőség, hogy megszerezzék Magyarországnak az olimpiai kvótát a milánói vébén!

Boros Gergely az első válogatón még az olimpiai aranyérmes Dombi Rudolffal indult, ám a verseny után szétment az egység és más párokkal álltak rajthoz Szolnokon. Gergő a fiatal, tavaly 200 váltóban vb-első Nádas Bencével ült össze és meggyőző versenyzéssel, majdnem 1 másodperces előnnyel érkeztek célba a tavalyi vb-5. Kökény Roland, Hufnágel Tibor mögött.

„Rövid idő állt rendelkezésünkre, ám azt teljesen jól ki tudtuk használni. Egy csapatban edzünk, így a hajóban könnyebb volt egymásra hangolódnunk. Már az első közös párosunk meggyőző volt, és remélem megtaláltam Bencében azt a versenyzőt, akivel végig tudok menni az olimpia felé vezető úton. Keményen edzünk tovább, a világbajnokságon az első 6 egység szerez kvótát, nekünk is ez a célunk, ám azon belül természetesen minél jobb helyen szeretnénk zárni.”- mondta Boros az eredményhirdetés után.

A szövetségi döntés értelmében az első válogatón és a bakui Európa Játékokon győztes egység, Szalai Tamás és Kammerer Zoltán nem állhat rajthoz a világbajnokságon, mivel Kammerer a négyesnek is tagja, és olimpiai számban nem megengedett az idei, kvalifikációs évben a duplázás. Szalai egyébként Dombi Rudolffal az ötödik helyen végzett.

 

Tóth Márton

II. Felnőtt és Parakenu VB válogató verseny

Szolnok, 2015. július 16-19.

KAJAK-KENU JEGYZŐKÖNYV

 

 

K-2     Férfi Felnőtt 1000 m                       A döntő

1.         Boros Gergely                                                 (ASE)

Nádas Bence                                                 (EDF Démász-Szeged)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%