Az ég kék, az edzés kemény

2020.12.10, 22:34 Kajak-kenu
Zajlik az élet a vírus második hullámában is kajak-kenusainknál, a tavaszi stophoz képest nyitva maradtak a profi sportolók előtt az edzőtermek, uszodák, így óvintézkedések mellett ugyan, de benne vagyunk a téli alapozásban. Kiszli Vanda és Pupp Noémi mellett Vajda Bence mutat pillanatképet a felkészülésükből.

Mindhárom kajakosunk a fővárosban készül, más-más edzőnél és metodika szerint, különböző csapatokban. A lányok már javában benne vannak a szárazföldi alapozásban, Bence pedig nemrég tért haza a horvátországi Opuzenből, ahol 10 napot töltött el a Párizs-kerettel.

„Maga a helyszín abszolút alkalmas volt kajakozásra, a hőmérséklet is, egy nap kivételével, ideális volt végig, 15-17 fok. - mesélte a 19 éves kajakos- Az edzések jó hangulatban teltek, jól összecsiszolódott a csapat, kemény edzések voltak és szinte minden napra volt egy időmérő evezésünk is. Jól ment, elől voltam végig, volt, hogy időmérőt is sikerült nyernem, a résztávok is jól feküdtek. A tábort követően karantén-edzőtáborba kerültünk, amit hat nap és két negatív teszt után elhagyhattunk. Itt sajnos lett égy részleges bokaszalag-szakadásom, így most kicsit máshogy folytatódik a felkészülés. Célom, hogy minél közelebb kerüljek a felnőtt mezőnyhöz és U23-as világversenyen indulási jogot szerezzek.”

Pupp Noémi, aki tavaly az U23-asok között 500 egyesben lett világbajnok, már a téli edzéseket gyűri.

„Sokáig tudtunk evezni, november közepe-végéig vízen voltunk, amit most már felváltottak a futó, kondi, ergó és úszóedzések. Szerencsére a mostani korlátozások nem zökkentenek ki minket annyira, mint tavasszal, az összes létesítményt tudjuk használni, még úszásra is van lehetőségünk. Nagyon kemények az edzések, mindannyian odatesszük magunkat minden nap. Nem ez a kedvenc időszakom, nem ezért szeretek kajakozni, de ennek van itt az ideje és ennek ellenére úgy érzem, elég motivált vagyok a téli szezonra.”

 

Kiszli Vandának sem írta át az edzéseit az őszi pandémia.

„Nálam nincs túl nagy változás kb 16 éve. Nemrég volt egy “lazább” hetünk edzés terén, aztán azóta olyan vastagon fog az edző ceruzája, amikor az edzéseket írja, hogy az csak na... Már a hét elején padlót fogok, de bízom benne, hogy lesz eredménye annak, amit csinálunk, szóval nem bánom! Csak már várom a karácsonyt, hogy egy kicsit megint pihenhessek, és együtt legyen a család!”


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%