Áttörés

2021.08.27, 09:01 Kajak-kenu
Augusztus 20-án kezdődött a szegedi Maty-éren a kajak-kenusok országos bajnoksága, ami az olimpiai utáni idei legrangosabb versenyre, a világbajnokságra is válogatott. Nem voltunk sokan, de komoly erőt képviseltünk, és kikerülhetetlen tényezői voltunk a mezőnynek.

Pénteken az 1000 méterekkel rajtolt el a verseny.

Kenu egyesben Koleszár Zoltán kezdett, aki érett versenyzéssel, a táv második felére összpontosítva ért be harmadikként, a győzelmet az olimpián induló Adolf Balázs zsebelte be.

A következő futamban Pupp Noémi haladt magabiztosan, meggyőző kajakozással az utolsó 200 felé, ott azonban nem tudott úgy felpörögni, mint a mellette haladó ellenfele, a győzelmet végül megszerző Gazsó Alida, Noémi második lett. Kárász Anna, a négyessel friss olimpiai bajnok kajakos lett a negyedik.

Vajda Bence kajak egyesben taktikus versenyzést választott, nem volt teljes a mezőny, de a táv olimpiai bajnoka, Kopsz Bálint ott volt: ezt használta ki Bence, nem állt bele egy adok-kapokba, hanem a az utolsó 200 méterig „elutazott”, ott robbantott és lett második, az olimpián 2 számot induló Béke Kornélt megelőzve.

Szombaton feleződött a táv, de itt is az összes egyes döntőben volt versenyzőnk.

Noémi harmadik lett, az U23-as világbajnokságra készülők közül Vajda Bence úgy lett negyedik, hogy 0,191 másodpercet kapott az elsőtől, tehát köztük még ketten voltak… Izgalmas, nagy csata volt. Akárcsak Hodován Dávidnak, aki bátor, magabiztos versenyzéssel végül ezüstérmes lett, noha az U23-as vb-re készülve edzésből érkezett. Ebben a futamban Koleszár Zoltán ötödikként finiselt.

Kenu párosban Kollár Kristóf a dunaújvárosi Slihoczki Ádámmal fog indulni az utánpótlás vb-n, így ennek a versenynek is edzésként mentek neki, ám csak a szám itthoni menői, a Hajdu, Fekete páros voltak náluk gyorsabbak. Remélhetőleg egyelőre…

Az utolsó nap került sor a 200 és az 5000 méterekre.

Kenu párosban (Hodován Dávid, Koleszár Zoltán) és kenu négyesben (Hodován, Kollár, Koleszár, Besenyei) is mi voltunk a leggyorsabbak, és 5000 egyeben is dobogóztunk: Koleszár Zoltán Adolf Balázs mögött lett második.

Volt két, ob-n kívüli négyes szám, ahol az utánpótlás-vb-n induló négyesek álltak rajthoz, és hozták a kötelezőt: Pupp Noémiék és a Kollár, Hodován fémjelezte négyes is győzött, második a Juhász István-féle ifi négyes lett.

A hétvégén versenyzők közül csak Koleszár Zoltán és Besenyei Ádám nem indul a szeptember eleji U23-as világbajnokságon, a többiek arra a versenyre összpontosítanak, ennek ellenére meghatározó versenyzői voltak a hazai mezőnynek. Ráadásul hosszú idő után újra lesz felnőtt kenusunk a felnőtt világbajnokságon, hiszen az 500-as eredményeikkel Hodován Dávid és Kollár Kristóf is bekerült a négyesbe!

 

Felnőtt és Parakenu Magyar Bajnokság és Világbajnoki válogató

Szeged, 2021. augusztus 20-22.

KAJAK-KENU JEGYZŐKÖNYV

 

 

C-1 Férfi Felnőtt 1000 m A döntő

3.Koleszár Zoltán

K-1 Női Felnőtt 1000 m A döntő

2.Pupp Noémi

K-1 Féfi Felnőtt 1000 m A döntő

2.Vajda Bence Ferenc

C-2 Férfi Felnőtt 1000 m A döntő

7. Besenyei Ádám, Horváth Benedek (DKSE Dunaújváros)

K-1 Női Felnőtt 500 m A döntő

3.Pupp Noémi

K-1 Férfi Felnőtt 500 m A döntő

4.Vajda Bence Ferenc

C-1 Férfi Felnőtt 500 m A döntő

2.Hodován Dávid

5.Koleszár Zoltán

C-2 Férfi Felnőtt 500 m A döntő

2. Kollár Kristóf, Slihoczki Ádám (DKSE Dunaújváros)

8.Koleszár Zoltán, Kovács Máté András (DKSE)

9.Besenyei Ádám, Horváth Benedek (DKSE Dunaújváros)


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%