Aranyos folytatás

2015.09.13, 13:14 Kajak-kenu
A pénteki arany és ezüst után a szombati napon is jutott elsőség az ASE-s kajak-kenusoknak: a győri maratoni kajak-kenu világbajnokságon Fritz Anett párosban roppant okos versenyzéssel ért elsőként a célba.


 

Szombat délelőtt került sor az ifjúsági kajakos lányok párosának versenyére, ahol Fritz Anett a váci Jeszenszky Petrával vágott neki a 18,3 kilométernek. Anett az Európa-bajnokságon bronzzal zárt, igaz, más versenyzővel ült egy hajóban. A válogatóhoz képest annyi változás történt az egységben, hogy Anett ült előre a hajóban, így ő lett az, aki a tempót diktálja. Ez a tempó hozta meg a világbajnoki aranyat, hiszen hol robbantással, hol vizezéssel, de sikerült meglépniük az ellenfelektől, majd fél perccel verték meg a második, szintén magyar egységet.

„Azt mondtam a verseny előtt, hogy úgy szeretnék kiszállni a hajóból, hogy mindent kiadtam magamból. Annak pedig nagyon örülök, hogy ezzel elsők lettünk! Vízreszállás előtt Meczi (Meczker András) azt mondta, hogy versenyezzek okosan, csináljak mindent úgy, ahogy épp jónak érzem. Jól sikerültek a robbantások, a futásoknál sem volt gond, így sikerült elszakadni a mezőnytől, amely előnyt végig meg tudtuk őrizni. Nagyon ösztönző volt hazai közönség és a családom előtt versenyezni!”- mondta Anett a verseny után.

A pénteki U23-as győzelme után a felnőttek között is versenybe szállt Kiszli Vanda. A 26,1 kilométeres viadal teljesítéséhez hét kört és benne hat futószakaszt kellett leküzdenie a hölgyeknek. Vanda szépen végigküzdötte a távot, ami ma a nagyon erős mezőnyben a hatodik helyre volt elég.

A szombati napon a győri versenypályán rajthoz állt a szintén paksi Békési Rebeka is: a 12 éves versenyző váltóban, a Magyar Kajak-Kenu Szövetség bemutatóversenyének keretében tette vízre minikajakját és versenyzett a világbajnokság szünetében.

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%