Aranyeső Újpesten

2014.05.02, 14:02 Kajak-kenu
Öt első és egy második helyezés volt a mérleg.

Április utolsó hétvégéjén kezdődött meg a versenyidény a kajak-kenusoknál, ugyanis ekkor rendezték meg az A-Híd Építő Kupát. A versenyen 40 egyesület több mint 1000 versenyzője, köztük három külföldi csoport vett részt, a parton pedig sok százan, telt házzal szurkolták végig az szezonnyitót.

Az Atomerőmű SE szűk, ám annál sikeresebb csapattal képviselte magát az Újpesti-öbölben. Mind a kenusok, mind a kajakosok hoztak haza aranyérmeket, és egy ezüstérem (Török Márk Aurél) is került a hazafelé tartó buszba. Pupp Noémi és Vajda Bence kajakban, míg kenuban Koleszár Zoltán, Cseh Olivér és Hodován Dávid sem talált legyőzőre, ők állhattak a dobogó legmagasabb fokára. Azért is különösen értékesek ezek az eredmények, mert rendkívül nagy mezőnyök jöttek össze, nem adták magukat könnyen az ellenfelek.

Volt olyan versenyszám, amelyben 90 kiskajakos állt rajthoz, így a mezőnyt háromfelé kellett osztani. Ám a Kupa nemcsak a legkisebbek, hanem az ifjúsági versenyzők között is népszerű, jó visszajelzést ad az eddig elvégzett munkáról.

A nagyjából két és fél kilométeres Öböl-kör nagyon jól illeszkedik a kajakosok és kenusok tavaszi felkészülésébe, hiszen a hosszú alapozás után itt próbára tehetik magukat a fiatalok, és versenytapasztalatokkal gazdagodva kezdhetnek bele az újabb ciklusba.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%