Afrikai vizeken

2017.03.16, 17:49 Kajak-kenu
Négy válogatott kajak-kenusunk is Dél-Afrikában tölti a tavasz első hónapját.Kiszli Vanda stílszerűen maratoni kintlétéhez csatlakozott ifi világbajnok kajakosunk, Pupp Noémi, az olimpiai induló Somorácz Tamás és maratoni vb-bronzérmes kenusunk, Koleszár Zoltán is.

 

Kiszli Vanda, aki ebben az esztendőben versenyzi teljes idényét a felnőttek között, már január eleje óta gyűjti Afrika déli csücskén a kilométereket. A magyar csapat érkezésével ő is edzéshelyszínt váltott, az idei maratoni vb helyszínéről repült át a többiekhez Pretoriába.

Már több mint egy hete az új szálláson vagyok a magyar csapattal, de nyolc hét után már nem olyan egyszerűek a dolgok, mint azt az ember gondolná. Sikerült egy kicsit feltöltődni a többiek lelkesedéséből, ez nekem is adott egy kis löketet, plusz motivációt.” mesélte Vanda. Ráadásul múlt héten nem csak a vízen kellett küzdeniük, hanem egy új terepen, az étkezőben is. „Valahogy soha nem sikerült eltalálni a megfelelő adagot, így volt olyan, hogy valakinek nem is jutott ebéd vagy vacsora. Hétvégére normalizálódott a helyzet, most pedig már bőségesen jut mindenkinek.”- vázolta az új élményeket az ASE többszörös U23-as világbajnoka. Természetesen a munka van középpontban, amiből nincs hiány. „ Nagyon sokat evezünk, napi 30-35 kilométert. A technikai része a dolognak úgy érzem, egyre jobban megy, remélem otthon az edzőm is elégedett lesz vele. A körülmények tökéletesek”- mesélte, és elárulta, hogy külön öröm, hogy Pupp Noémivel van egy szobában.

„A tábor nagyon jó, nagyon szép helyen vagyunk. Az ellátás is teljesen megfelelő, minden adott a jó felkészüléshez. A győri fiúkkal edzünk, nagyon kemény, de ennek most van itt az ideje. Idén magamhoz képest szeretnék javítani, gyorsulni, és ha ezt sikerül megvalósítani, akkor a korosztályos EB reális lehet.”- vázolta a lehetőségeket a juniorok között az első évét megkezdő Noémi.

Koleszár Zoltán más körülmények között lakik, de ez csak feldobja a tavalyi maraton világbajnokságon a felnőttek között bronzéremmel bemutatkozó kenust.  „A paksiak közül csak én vagyok ezen a szálláson, fabódékban lakunk, meleg víz nem mindig van,az áram is akadozik,de a kaja isteni, a társaság nagyon jó. A többiek szállása teljesen más, modernebb, de nem cserélnék velük, nagyon jól érzem magam, igazi Afrika-feelinges hely. A szegediekkel edzek, eddig technikai jellegű edzések voltak, talán a jövő héten kezdjük el a résztávozást.Jónak érzem a mozgásomat, a kezdeti fáradságot a hétvégén sikerült kipihennem. Idén az lenne alegjobb, ha egyesben is jól mennék, ezen dolgozunk, de a szegedi Posztós Patrikkal az U23-as világbajnokságon az 1000 párost is meg szeretnénk célozni. Meg persze Dóri Bencével év végén a maraton vb-t sem akarjuk kihagyni!”

Somorácz Tamás újult erővel vetette bele magát a munkába, a Riói Olimpiát is megjárt kajakos a múltat félretette és csak a jövő foglalkoztatja. „Szeretném ebből az évből is kihozni a maximumot, itt Dél-Afrikában ehhez minden körülmény adva van.Egyesben akarok elsősorban előre lépni, amihez nagyon sokat kell dolgozni, de abban nincs hiány. Egyelőre a technikai evezéseken van a hangsúly, nagyon motivált az egész csapat, húzzuk egymást. A regenerációra is figyelünk, hétvégén sütögetés, pihenés és motorcsónakázás volt, de szafari is be van tervezve.” – mesélte Somi.

Az itthon maradtak is hetek óta gyűjtik a kilométereket, szerencsére az időjárás is kegyes volt, noha még nem hozta el Afrikát…

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%