21-re lapot

2015.10.27, 13:22 Kajak-kenu
Idén is népes mezőny gyűlt össze az október 23-i Koló emlékfutásra.A Budakeszi és Budapest közötti, dimbes-dombos félmaratont sok kajakos és kenus teljesítette, legtöbben az Atomerőmű SE-től és az UTE-ból érkeztek a versenyre.  

A Kolonics Györgyről elnevezett táv a Bécs-Budapest szupermaratoni futóverseny befutója szokott lenni, ám most az Ausztria fővárosából induló viadal elmaradt, ennek ellenére megrendezték a 21 kilométeres távot. A közel 400 futó a Budakesziről rajtolt verseny elején egy hét kilométeres, viszonylag lapos szakasszal kezdett, majd jött a feketeleves: a Budakeszi út, Jánoshegyi út, Tündérhegyi út triója megadta a vádliknak a pofont. Kemény emelkedőkkel, szép környezetben, a Libegő alatt haladt át a konvoj, amelynek befutója a MOM Sportcsarnokban volt.

 

Az ASE-t tíz sportoló képviselte, ott volt a rajtnál a szeptemberi aranyérmesek háromnegyede, Pupp Noémi, Kiszli Vanda és Koleszár Zoltán, valamint Kovács Ákos, Hanol Dávid és Bors András. Az edzők közül Bedecs Ferenc, Meczker András, Kirschner Zoltán és Tóth Márton állt rajthoz.

„Koló több alkalommal is részt vett a Bécs-Budapest szupermaratonin, és szinte mindig ott volt a Budakesziről induló félmaratoni rajtjánál. A szervezők ezért is nevezték el róla az utolsó, záró szakaszt, amely rendkívül népszerű, és amelyre az idén is rengeteg nevezés érkezett. A versenyen ezúttal is rajthoz álltak korábbi kajakosok és kenusok, valamint a jelenkor legjobb versenyzői.” – mondta Csabai Edvin, az MKKSZ szakmai igazgatója, aki szintén lefutotta a 21 kilométeres távot.

 

Tóth Márton


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%