Felnőtt Európa-bajnokság - Pontevedra

2007.06.28, 13:03 Kajak-kenu
Felnőtt Európa-bajnokság - PontevedraC-2 1000 m 2. Kozmann György-Kolonics GyörgyC-2 500 m 3. Kozmann György-Kolonics GyörgyK-2 200 m 6. Boros Gergely-Molnár Péter (Tiszaújváros)Edzők: Szabó Attila, Séra MiklósWebszemle:Forrás: Tolnai Népújság online: Kozmann második ezer méterenKozmann második ezer méterenA magyar válogatott négy aranyat, négy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett a szombati 1000 m-es döntők során a spanyolországi Pontevedrában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. A Tolna megyei színeket képviselő paksi Kozmann György és csepeli párja, Kolonics György ezüstérmes lett a kenu kettesek futamában. Kozmannékat az a német egység előzte meg, amelyik a selejtezőben is legyőzte őket. A paksi fiú és a rutinos, 35 esztendős fővárosi klasszis végig nagy csatát vívott a Christian Gille-Tomasz Wylenzek alkotta egységgel. Kozmannék nagyon jól indultak, féltávnál még vezettek is, de ahogy fogytak a méterek, úgy látszott, hogy a németek jobban fogják bírni a hajrát. Ez a félelem végül be is igazolódott, nem mindennapi körülmények között, mindössze 270 századnyi előnnyel Gille-ék lettek Európa-bajnokok.A harmadik helyre a fehérorosz Alekszandr Bahdanovics-Andrej Bahdanovics kettős futott be, igaz ők már két másodperccel maradtak el Kozmannéktól. A racicei Eb negyedik helyezése után kettőt léptek felfelé a dobogón Kozmannék, igaz a német egység is javított, hiszen ők másodikak voltak Lengyelországban. - Úgy érzem, mindent megtettünk, ez most ennyire volt elég - mondta el lapunknak Kozmann György. - Jól kezdtünk, de azt látni lehetett, hogy a német egység is kiváló formában van. Féltávnál még mi álltunk az élen, s bevallom, még száz méterrel a befutó előtt is hittem benne, hogy a miénk lehet az aranyérem. Kihajtottuk magunkat Kolóval, vasárnap a rövidebb távon megpróbálunk javítani.Kozmann Györgyék Racicében ötödikek lettek a rövidebb távon, de ahogy most ezer méteren, úgy 500-on is javítani akarnak. Azok a magyar egységek, amelyek az első három között végeztek, már indulói az augusztusi, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. Az 500 és 200 méteres döntőket vasárnap rendezik, Kozmannék mellett még egy Tolna megyei versenyző lesz érintett, mégpedig Boros Gergely, aki kétszáz párosban indul, mégpedig Molnár Péter oldalán.

Felnőtt Európa-bajnokság - Pontevedra


C-2 1000 m 2. Kozmann György-Kolonics György
C-2 500 m 3. Kozmann György-Kolonics György
K-2 200 m 6. Boros Gergely-Molnár Péter (Tiszaújváros)

Edzők: Szabó Attila, Séra Miklós

Webszemle:
Forrás: Tolnai Népújság online: Kozmann második ezer méteren

Kozmann második ezer méteren
A magyar válogatott négy aranyat, négy ezüstöt, és egy bronzérmet szerzett a szombati 1000 m-es döntők során a spanyolországi Pontevedrában zajló kajak-kenu Európa-bajnokságon. 

A Tolna megyei színeket képviselő paksi Kozmann György és csepeli párja, Kolonics György ezüstérmes lett a kenu kettesek futamában. Kozmannékat az a német egység előzte meg, amelyik a selejtezőben is legyőzte őket. A paksi fiú és a rutinos, 35 esztendős fővárosi klasszis végig nagy csatát vívott a Christian Gille-Tomasz Wylenzek alkotta egységgel. Kozmannék nagyon jól indultak, féltávnál még vezettek is, de ahogy fogytak a méterek, úgy látszott, hogy a németek jobban fogják bírni a hajrát. Ez a félelem végül be is igazolódott, nem mindennapi körülmények között, mindössze 270 századnyi előnnyel Gille-ék lettek Európa-bajnokok.

A harmadik helyre a fehérorosz Alekszandr Bahdanovics-Andrej Bahdanovics kettős futott be, igaz ők már két másodperccel maradtak el Kozmannéktól. A racicei Eb negyedik helyezése után kettőt léptek felfelé a dobogón Kozmannék, igaz a német egység is javított, hiszen ők másodikak voltak Lengyelországban. - Úgy érzem, mindent megtettünk, ez most ennyire volt elég - mondta el lapunknak Kozmann György. - Jól kezdtünk, de azt látni lehetett, hogy a német egység is kiváló formában van. Féltávnál még mi álltunk az élen, s bevallom, még száz méterrel a befutó előtt is hittem benne, hogy a miénk lehet az aranyérem. Kihajtottuk magunkat Kolóval, vasárnap a rövidebb távon megpróbálunk javítani.

Kozmann Györgyék Racicében ötödikek lettek a rövidebb távon, de ahogy most ezer méteren, úgy 500-on is javítani akarnak. Azok a magyar egységek, amelyek az első három között végeztek, már indulói az augusztusi, duisburgi olimpiai kvalifikációs világbajnokságnak. Az 500 és 200 méteres döntőket vasárnap rendezik, Kozmannék mellett még egy Tolna megyei versenyző lesz érintett, mégpedig Boros Gergely, aki kétszáz párosban indul, mégpedig Molnár Péter oldalán.


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%