Boros Gergely is lapátolhat majd Kanadában

2009.07.16, 07:58 Kajak-kenu
Nagyszerű versenyzéssel vívta ki a Dartmouth-ban (Kanada) 2009. augusztus 13-16. között megrendezendő síkvízi kajak-kenus világbajnokságon való részvételt az a négyes egység, amelynek „toló embere” Boros Gergely volt! Az ASE 25 éves versenyzője Sík Mártonnal, az ex-paksi Gyökös Lajossal és Bozsik Gáborral egy hajóban ülve utasította maga mögé az olimpiai számként nyilvántartott K-4 1000 méteren a kiküldetési jogért csatázó másik két hajót.Emlékezetes, hogy hasonló összeállításban (Gyökös helyett Beé István lapátolt tavaly) nyertek Gergőék a pekingi olimpia előtti válogatón is – akkor ez általános meglepetésnek számított –, ám mivel csak három kajakos kvóta állt rendelkezésre, a négyesből a vezérevezőst „kiemelték”, a másik három sportolót pedig szóló versenyre kötelezték. Innen a 3. esett ki, sajnos az éppen Gergő lett, akinek helyére a már kvótás Vereckeit ültették. Jelképesnek is tekinthető, hogy ezúttal a Boros-féle kvartett éppen Vereckeiék elől orozta el a repülőjegyet, miután 2:50.692-es idővel elsőként szelték át a szegedi célvonalat. A Kammerer, Boros A., Vereckei, Kucsera négyes 2:51.302, míg a korábbi szegedi világkupa-győztes Tóth, Dobos, Szalai, Pauman egység 2:53.362 alatt teljesítette a távot.Ugyanebben az összeállításban Borosék megnyerték az 500-t is (ezt a számot nem rendezik meg a vb-n). Gergőék nyolctizeddel vertek egy szegedi egységet, s lettek ezzel magyar bajnokok. Bravúros teljesítményükre a koronát a Séra Miklós Emlékversenyként is számon tartott 200 méteres né-gyesek megméretésén tették fel, ahol – bár Gyököst Gyertyános Gergely váltotta – szintén legyőzhetetlennek bizonyultak! Ugyan-ezen a távon Síkkal párban 3. lett Gergő.Storcz Botond szövetségi kapitány döntése értelmében az ASE fiatal kajakosa helyet kapott a sprinttávú négyesben is, ahol Kadler Viktor, Gyertyános Gergely és Beé István társaságában lapátolhat majd Kanadában. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy az elmúlt hétvége egyértelmű áttörést jelent Boros Gergely karrierjében, hiszen világversenyen először képviselheti a magyar színeket olimpiai távon.Forrás: Heti Hírlevél - 29. hét 2009. július 16.     

Nagyszerű versenyzéssel vívta ki a Dartmouth-ban (Kanada) 2009. augusztus 13-16. között megrendezendő síkvízi kajak-kenus világbajnokságon való részvételt az a négyes egység, amelynek „toló embere” Boros Gergely volt! Az ASE 25 éves versenyzője Sík Mártonnal, az ex-paksi Gyökös Lajossal és Bozsik Gáborral egy hajóban ülve utasította maga mögé az olimpiai számként nyilvántartott K-4 1000 méteren a kiküldetési jogért csatázó másik két hajót.

Emlékezetes, hogy hasonló összeállításban (Gyökös helyett Beé István lapátolt tavaly) nyertek Gergőék a pekingi olimpia előtti válogatón is – akkor ez általános meglepetésnek számított –, ám mivel csak három kajakos kvóta állt rendelkezésre, a négyesből a vezérevezőst „kiemelték”, a másik három sportolót pedig szóló versenyre kötelezték. Innen a 3. esett ki, sajnos az éppen Gergő lett, akinek helyére a már kvótás Vereckeit ültették. Jelképesnek is tekinthető, hogy ezúttal a Boros-féle kvartett éppen Vereckeiék elől orozta el a repülőjegyet, miután 2:50.692-es idővel elsőként szelték át a szegedi célvonalat. A Kammerer, Boros A., Vereckei, Kucsera négyes 2:51.302, míg a korábbi szegedi világkupa-győztes Tóth, Dobos, Szalai, Pauman egység 2:53.362 alatt teljesítette a távot.

Ugyanebben az összeállításban Borosék megnyerték az 500-t is (ezt a számot nem rendezik meg a vb-n). Gergőék nyolctizeddel vertek egy szegedi egységet, s lettek ezzel magyar bajnokok. Bravúros teljesítményükre a koronát a Séra Miklós Emlékversenyként is számon tartott 200 méteres né-gyesek megméretésén tették fel, ahol – bár Gyököst Gyertyános Gergely váltotta – szintén legyőzhetetlennek bizonyultak! Ugyan-ezen a távon Síkkal párban 3. lett Gergő.

Storcz Botond szövetségi kapitány döntése értelmében az ASE fiatal kajakosa helyet kapott a sprinttávú négyesben is, ahol Kadler Viktor, Gyertyános Gergely és Beé István társaságában lapátolhat majd Kanadában. Túlzás nélkül állíthatjuk tehát, hogy az elmúlt hétvége egyértelmű áttörést jelent Boros Gergely karrierjében, hiszen világversenyen először képviselheti a magyar színeket olimpiai távon.

Forrás: Heti Hírlevél - 29. hét 2009. július 16.

 

 

 

 

 


ADÓ 1%bezár

Támogassa adója 1 százalékával az Atomerőmű Sportegyesület fiataljait!

Atomerőmű Sportegyesület
Atomerőmű Sportegyesület Paks
Adószám: 19952259-2-17

Szakosztályaink által létrehozott alapítványok:

Atomerőmű Sportegyesület Kajak-kenu Szakosztály
Sporttal a Jövőért Alapítvány
Adószám: 18850831-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Judo Szakosztály
Gyermek- és Diák Judoért Alapítvány
Adószám: 18860926-1-17

Atomerőmű Sportegyesület Női kosárlabda
Paksi Kosársuli Alapítvány
Adószám: 18858949-1-17

ADÓ
1%